Thursday, January 6, 2011

Tudung Berwarna Pun Nak Jadi Isu?

morning.. aiishhh susah betul nak puaskan hati orang nih. kalau you all blogger alert pasal ada lah sorang mamat@minah ni yang menjadikan tudung sebagai isu semalam, ape ntah nama dia "++++rosak" (heheeheh cover line). terima kasih kepada kakak yang memakai tudung di ofic ku.


bila aku baca entry dia hati ku berkata-kata, apa kes beliau nih? wak lu kalau pakai tudung berwarna pun ko nak jadikan isu. haram ke bro? kalaulah mereka pakai tudung berwarna itu mendatangkan bahaya macam diorang tengah berjalan+pastu berselisih dengan diorang+pastu tudung diorang terhiris kena muka aku+pastu muka aku berdarah +calar balar memang patut aku maki diorang tetapi bagi aku tak salah kalau nak berfesyen tapi biar kene pada batasannye. kalau perempuan-perempuan diluar sana memakai tudung yang warnanya agak terang biarkan saja. ye aku paham mata ko sakit bila terpandang warna-warna yang striking  tapi biarlah sekadar sakit di mata, sakit di hati sekali apahal? kadang-kadang pemilihan warna melambangkan peribadi seseorang, dah diorang suka warna yang mereka suka, takkan nak memilih colour yang macam ada orang mati di sekeliling? cuba faham sket bro. you lelaki you memang sesekali tidak akan paham akan naluri seorang wanita! you tidak pernah memakai tudung so jangan nak buat-buat pandai macam you arif sangat pasal tudung ok?


susah la kalau nak semua orang ikut citarasa kita. cuba ko bayangkan diri ko di ketika ini:


"hello baby abang dah sampai kat stadium ni (nak tgok konsert maher zain)"


"hello abang baby kat dalam stadium dah baby pakai tudung warne hitam"


then ko masuk stadium, NAH HAMEK KO SATU STADIUM PEREMPUAN PAKAI TUDUNG WARNA HITAM!!


macam mano ekao nak carik baby ekao? susah kan? itu aku buat kesimpulan bahawa tak semua orang mempunyai minat@colour@pemahaman@ yang sama bro. itu baru pasal warna tudung ko dah kecoh, belum pasal perempuan free hair macam aku ni lagi. entah-entah berbakul ko tulis nanti.


aku rasa ko pun mesti ada salah seorang daripada ahli keluarga  ko ada yang perempuan. biarkan saja mereka nak pilih warna ape bro. selagi diorang tak gunakan tudung tu untuk mencederakan kita. peace no war.

4 comments:

  1. haha. taw xpe.. ade ke patot nak komen sal warne. haihh !! tak kco edop dye pon kan. ngekk tol. pape pon entry neh agk pecah perot. HAHA

    ReplyDelete
  2. btol tuuu . setuju !
    laki tu cebok je sal owg .. dengki kot.. :)

    ReplyDelete
  3. dia jeles la sebab dia xboleh pakai tudung.heheh

    ReplyDelete